×

Care sunt cele mai potrivite mușcate pentru diverse situații

Te-ai întrebat vreodată atunci când mergi în florării sau magazinele de bricolaj care sunt cele mai potrivite mușcate pentru tine? Răspunsul este simplu: toate mușcatele sunt minunate! Cu toate acestea, cea mai bună opțiune pentru tine depinde de ceea ce vrei să faci cu ele.

Mușcate curgătoare pentru un perete plin cu flori

Vrei un perete frumos cu flori? Atunci îți recomandăm mușcatele curgătoare. Le poți planta în jardiniere, așa cum este prezentat aici și le poți poziționa pe un raft. Florile vor acoperi rapid spațiile goale. Mușcatele curgătoare sunt, de asemenea, potrivite în ghivece suspendate.

Combinarea mușcatelor în diferite nuanțe de roz și roșu oferă structură decorului tău și atrag privirea.

Mușcatele auto-curățătoare pentru persoanele care nu au timp

Dacă nu ai timp să te ocupi de grădina sau balconul tău, te-ai descurca de minune cu mușcatele auto-curățătoare. Acest lucru se referă la soiurile de mușcate curgătoare care își elimină singure florile ofilite fără intervenția ta.

Există mai multe soiuri de mușcate curgătoare care au aceste caracteristici. Arată excelent în jardiniere montate la ferestre sau în ghivece suspendate.

Soiurile auto-curățătoare pot fi alăturate cu succes mușcatelor parfumate și mușcatelor cu frunze decorative.

Mușcatele clasice sunt ideale pentru aranjamente grozave

Dacă îți place să plantezi în ghivece individuale sau să creezi decorațiuni frumoase pentru masă, mușcatele clasice sunt o alegere bună. Se potrivesc de asemenea foarte bine și cu alte flori de vară care iubesc soarele.

Poți rearanja aceste ghivece mereu altfel, în funcție de dispoziția ta. Pentru a evita un mix prea eclectic de stiluri, acordă atenție materialelor; ghivecele în nuanțe neutre, din materiale naturale sunt atemporale și se potrivesc întotdeauna împreună.

Mușcatele nobile pentru toți cei care nu au răbdare să mai aștepte vara

Mușcatele nobile sunt disponibile începând cu luna martie și le merge bine în locuri luminoase, la interior. Vara se descurcă bine și într-un loc protejat în aer liber.

Le poți muta afară de îndată ce vremea este suficient de blândă. Cel mai bun loc pentru acest soi superb este unul în care poți avea florile lui minunate cât mai aproape de tine.

Nu poți să te hotărăști?

Atunci plantează pur și simplu un mix de mușcate diferite!

O mușcată clasică adaugă înălțime unui ghiveci cu flori mixte. Soiurile de mușcate clasice pot fi combinate cu mușcatele cu frunze decorative, care au înălțimi diferite, pentru a conferi structură ghivecelor tale.

Mai multe sfaturi

Mușcatele, fie că sunt clasice sau curgătoare, sunt alegerea potrivită pentru locurile în care florile ar putea fi udate și de ploaie.

• Mușcatele cu flori duble, sunt remarcabile și arată minunat de la distanță.

• Vei iubi mușcatele parfumate dacă sunt poziționate în locuri în care le poți folosi pentru deserturi delicioase sau în care resping insectele nedorite.

Copacii tineri adaugă și ei structură teraselor spațioase sau spațiilor de grădină.

• Mușcatele fluture (Geranium Soboliferum) produc o mulțime de flori mici, ceea ce le face ideale pentru decorațiunile pentru masă sau de pe terase.

• Florile de mușcate, indiferent de forma lor, pot fi folosite cu succes ca flori tăiate. Le poți aranja în vaze de dimensiuni mici, poți face coronițe sau inimi din ele, le poți presa și le poți usca.

Cum cumperi mușcate

Poți recunoaște calitatea bună prin faptul că mușcatele au atât de multe frunze încât nu mai poți vedea solul. Rădăcinile acestor plante sunt bine formată. Jardinierele în care sunt plantate nu ar trebui să fie mai mici de 11 centimetri. Dacă vrei să plantezi florile robuste de vară în ghivece individuale, ghivecele de 13 cm (sau mai mult) sunt cele mai bune.

În plus, mușcatele cele mai bune deja au muguri atunci când le cumperi. Acest lucru dovedește că au primit suficientă lumină la pepinieră și vor începe să înflorească acasă în cel mai scurt timp.

Îngrijirea mușcatelor

Mușcatele iubesc vremea caldă și însorită. Aceste plante – favoritele verii – sunt ușor de îngrijit  și le vei mulțumi pentru că ți-au creat un loc ideal cu flori colorate.

Vei fi uimit de câte flori vor avea dacă le uzi și le fertilizezi în mod regulat. Momentul potrivit pentru udare este atunci când solul se simte cald și uscat.

Poți fertiliza cu îngrășământ cu eliberare lentă în solul de plantare, sau poți adăuga îngrășământ lichid special pentru mușcate în apa cu care le uzi în fiecare săptămână.

Dacă cureți în mod regulat frunzele și florile ofilite, vei avea un paradis înfloritor al verii cu mușcate. Aici poți găsi instrucțiuni detaliate despre plantarea și îngrijirea mușcatelor.

Ne poți vizita și pe Facebook, Pinterest și Instagram.