×

Există patru lucruri pe care mușcatele nu le suportă deloc

Mușcatele sunt considerate florile de vară cele mai ușor de întreținut dintr-un motiv întemeiat! Cu toate acestea, există patru lucruri pe care mușcatele nu le suportă. Dacă eviți aceste lucruri, ele îți vor mulțumi cu flori bogate și frumoase.

Mușcatele nu suportă să aibă “picioarele ude”

Fiind originare din Africa de Sud, mușcatele sunt bine adaptate la vreme caldă și uscată. Ele nu suportă absolut deloc să aibă rădăcinile inundate. Umiditatea excesivă apare atunci când prea multă apă ajunge în ghiveci și nu se scurge pe o perioadă lungă de timp. Acest lucru se poate datora ploilor prelungite sau udării excesive. Apa în exces elimină aerul din sol și rădăcinile putrezesc. Poți observa că mușcata ta suferă de umezeală excesivă dacă apa picură din sol atunci când ridici ghiveciul.

Frunzele devin galbene și lăsate, iar tulpinile florilor și rădăcinile se descompun. În cazuri grave de umezeală excesivă, solul din ghiveci începe să miroasă urât. În plus, uneori vei găsi vezicule pe partea inferioară a frunzelor.

Sfaturi pentru a evita umiditatea excesivă

Asigură-te că excesul de apă se poate scurge, adăugând un strat de pietriș sau argilă expandată la fundul ghiveciului. Folosește un sol de calitate superioară pentru mușcate. Este stabil, oferă plantei suport și permite ca o cantitate suficientă de aer să ajungă la rădăcini. Nu folosi farfurii pentru ghivece în care rămâne apă în exces. Udă mușcatele după ce verifici cu degetul dacă au nevoie de apă. Momentul potrivit pentru udare este când solul este cald și uscat, dar nu se desprinde de marginea ghiveciului.

Mușcatele nu suportă umbra

Cu cât cade mai multă lumină solară pe mușcate, cu atât înfloresc mai frumos. Ele colectează ore întregi de soare pentru a te răsplăti cu flori abundente și creștere viguroasă. Dacă lipsește lumina, ele nu vor înflori la fel de bine.

Poți să îți dai seama că mușcata ta are nevoie de mai multă lumină dacă nu mai crește sau nu formează flori noi. Frunzele vor avea o culoare verde pal și nu va trebui să le uzi prea mult.

Sfaturi pentru a satisface necesitățile nutritive ale mușcatelor

Plantează-ți mușcatele în sol proaspăt și de înaltă calitate, gândit special pentru mușcate. Acesta este pre-fertilizat pentru primele câteva săptămâni. După patru săptămâni de la plantare, începe să le hrănești cu îngrășământ lichid pentru mușcate. Cât de des să le hrănești și în ce cantitate va fi specificat pe ambalaj.

Poți să mai amesteci un îngrășământ cu eliberare lentă în sol atunci când plantezi mușcatele. Acești nutrienți probabil nu vor fi suficienți pentru întregul sezon. Prin urmare, ar trebui să treci la îngrășământul lichid atunci când observi că mușcatele nu mai înfloresc atât de frumos sau când încep să aibă frunze galbene.

Mușcatele nu suportă lipsa de nutrienți

Mușcatele sunt plante foarte productive și au nevoie de mulți nutrienți pentru a crește viguros și pentru a înflori abundent. Dacă sunt lipsite de nutrienți, metabolismul lor încetinește și nu se dezvoltă la întregul lor potențial.

Mușcatele suferă de deficiență de nutrienți atunci când frunzele lor devin galbene sau roșiatice și pot chiar să cadă. Dacă nu cresc chiar dacă se află într-un loc însorit sau dacă înfloresc mai puțin decât de obicei, acest lucru sugerează, de asemenea, o deficiență de nutrienți.

Plantele care suferă de lipsă de nutrienți sunt, de asemenea, în general, mai susceptibile la dăunători. Prin urmare, s-ar putea să observi dăunători pe mușcatele care de obicei sunt mai robuste.

Sfaturi pentru a satisface nevoile de nutrienți ale mușcatelor tale

• Plantează mușcatele în sol proaspăt și de înaltă calitate pentru mușcate. Acesta este pre-fertilizat pentru primele câteva săptămâni.

• Începe să hrănești mușcatele cu îngrășământ lichid pentru mușcate patru săptămâni după plantare. Cum și cât de des să fertilizezi va fi specificat pe ambalaj.

• Poți să mai amesteci îngrășământ cu eliberare lentă în sol atunci când plantezi mușcatele. Depozitul de nutrienți probabil nu va fi suficient pentru întregul sezon. Prin urmare, treci la îngrășământ lichid atunci când observi că mușcatele nu înfloresc la fel de frumos sau când încep să li se îngălbenească frunzele.

Mușcatele nu suportă frigul

Primăvara, când păsările încep să ciripească și liliacul înmugurește, vei dori să îți faci balconul frumos. Cu toate acestea, ar trebui să ai răbdare cu mușcatele. Chiar dacă sunt robuste, nu le place temperatura scăzută.

La mai puțin de 12 grade Celsius, creșterea lor se oprește. Sub 5 grade nu cresc deloc, iar înghețul le poate costa viața. Odată ce creșterea este paralizată, durează ceva timp până când mușcatele încep să crească din nou. Nu obții niciun beneficiu plantând prea devreme.

Poți observa că mușcatele tale nu mai cresc când vremea este prea rece. Nu va trebui să le uzi aproape deloc și trebuie să ai mare grijă să eviți udarea excesivă. Dacă plantele au fost afectate de îngheț, frunzele și florile se vor lăsa.

Sfaturi pentru a-ți pregăti mușcatele pentru vară

• Nu cumpăra mușcatele prea devreme. În schimb, așteaptă până când a trecut ultimul episod de frig.

• Începe prin a-ți poziționa mușcatele aproape de peretele casei sau în alt loc ferit în timpul nopții și preferabil nu direct pe sol.

• Așază un strat de plasă de umbrire specială pentru grădină peste plante.

Ne poți vizita și pe Facebook, Pinterest și Instagram.