×
landleben-dach-rote-geranien

4 pași simpli prin care îți poți transforma balconul cu mușcate

Nu este de mirare că în fiecare an milioane de oameni merg la pepiniere și magazine dedicate precum cele de bricolaj sau florării în căutarea plantelor ideale care să le aducă un strop de fericire în viața de zi cu zi. Plantele sporesc semnificativ starea de spirit, dar și aspectul balcoanelor și teraselor – ne simțim bine într-un spațiu care arată bine. Amenajarea spațiilor exterioare precum balcoanele și terasele sau grădinile poate fi obositoare și poate dura săptămâni întregi. Acum, primăvara, este cel mai potrivit moment pentru a organiza spațiile exterioare, florile și plantele, astfel încât să vă puteți bucura de frumusețea plantelor pe tot parcursul sezonului estival.

Cu ajutorul sfaturilor oferite de experții de la Pelargonium for Europe (PfE) despre mușcate, puteți economisi mult timp și vă puteți bucura de propria junglă urbană pe tot timpul verii. Mușcatele sunt favoritele verii și ocupă locul întâi în Europa la categoria plante de balcon, necesită puțină întreținere și atenție. Cresc rapid, înfloresc non-stop și sunt în același timp foarte rezistente. Din prima clipă, acest nativ adaptabil din Africa de Sud creează o atmosferă plăcută, de vară, datorită nenumăratelor sale nuanțe și forme de flori.

geranien-landleben-freude-am-pflanzen
geranien-freude-am-pflanzen

Mușcatele sunt făcute pentru balcoanele însorite. Dacă le plantați, puteți crea un refugiu plin de flori în cel mai scurt timp. Cu tulpinile și frunzele lor cărnoase, pot rezista chiar și la temperaturi ridicate sau la o secetă temporară.

Pasul 1: Curățenie

Tot ceea ce aglomerează balconul trebuie curățat într-o zi însorită de la începutul lunii aprilie.

Ce e de făcut: reparați imediat micile stricăciuni apărute peste iarnă, donați lucrurile de care nu mai aveți nevoie, curățați recipientele de flori cu apă și o perie de frecat, spălați mobilierul, pereții și frecați podeaua, o altfel de curățenie de primăvară, urbană, pe balcon.

Pasul 2: Pregătiți o listă de cumpărături

Vă recomandăm să faceți un inventar al ghivecelor pe care deja le aveți – ce puteți refolosi, ce nu mai poate fi folosit poate fi donat sau îl puteți stoca în debara pentru un proiect de reciclare creativă.

Eliberând spațiul, vă veți da seama de ce anume aveți nevoie pentru a redecora balconul – de câte recipiente noi aveți nevoie, de câte mușcate, dar și ce tip de mușcate intenționați să plantați anul acesta etc. Numărul și mărimea recipientelor vor determina cantitatea de compost pentru mușcate de care veți aveți nevoie.

Lista de cumpărături ar trebui să includă, de asemenea, îngrășământ cu eliberare lentă (ceea ce vă va economisi timp mai târziu), material de drenaj și un vas de udare (în cazul în care cel vechi nu a supraviețuit iernii). Reguli empirice pentru necesarul de plante: Într-o cutie de 40 cm lungime este loc pentru două mușcate; la 60 cm este loc pentru trei; la 1 m, pentru patru. O singură mușcată poate fi așezată într-un ghiveci cu diametrul de 20 de cm.

geranien-manufaktur

Pasul 3: Concentrați-vă pe mușcate

Articolele voluminoase și grele, cum ar fi compostul pentru mușcate, îngrășămintele și alte accesorii, pot fi cumpărate cu ceva timp înainte de plantarea efectivă. Astfel, când veți merge la cumpărături vă puteți dedica în totalitate alegerii celor mai potrivite mușcate. Cele mai bune mușcate sunt stufoase, au tulpini puternice și o mulțime de muguri. Nu cumpărați plantele prea devreme, oricât de tentantă ar fi perspectiva florilor de vară la mijlocul lunii aprilie.

Dacă le cumpărați prea devreme, va trebui să le îngrijiți mai mult în casă. Doar după ultimele înghețuri nocturne, mușcatele pot fi lăsate permanent în aer liber, fără protecție.

geranien-landleben-freude-am-pflanzen-balkon

Pasul 4: Plantează

Într-o zi de mai, totul se rezumă la plantarea efectivă. Începeți prin a aranja o masă de lucru. Apoi luați un grup întreg de ghivece sau cutii/jardiniere și puneți stratul de drenaj în fiecare recipient individual. Apoi puneți deoparte materialul de drenaj și luați compostul pentru mușcate. Umpleți recipientele unul după altul pe trei sferturi cu compost proaspăt și apăsați-l ușor. Puneți deoparte resturile de compost, luați îngrășământul cu eliberare lentă, presărați-l pe sol și lucrați-l la suprafață. Între timp, rădăcinile mușcatelor pot fi înmuiate în apă într-un recipient.

Mușcatele viguroase sunt mai avansate în dezvoltarea lor decât exemplarele mai tinere, și se vor prinde mult mai repede în recipientele de pe balconul dumneavoastră.” put „Mușcatele viguroase sunt mai avansate în dezvoltarea lor decât exemplarele mai tinere și se vor prinde mult mai repede în recipientele de pe balconul dumneavoastră.

Ce altceva ne mai ajută?

O alegere inteligentă a containerelor este probabil cel mai subestimat aspect al economisirii timpului și al îngrijirii eficiente a plantelor. Ghivecele cu rezervor de apă reduc enorm timpul petrecut la udare.

Un recipient de culoare mai deschisă are, de asemenea, un efect pozitiv. Din ele se evaporă mai puțină apă decât din cele închise la culoare. De asemenea, vă recomandăm să evitați utilizarea unor recipiente prea mici. Volumul solului este strâns legat de capacitatea de stocare a apei. Un ghiveci cu un diametru de 20-25 cm este ideal pentru o singură mușcată, iar jardinierele ar trebui să fie de 17 cm sau mai late.

Și un ultim sfat: atunci când cumpărați, căutați cea mai bună calitate posibilă. Mușcatele viguroase sunt mai avansate în dezvoltarea lor decât exemplarele mai tinere, și se vor prinde mult mai repede în recipientele de pe balconul dumneavoastră.

pflanzenfreude-geranien-rot