×
2022-geraniums-5000-boho-country-living-16-1

Flower Power toată vara – Sfaturi de îngrijire pentru iubitorii de mușcate

Mușcatele reprezintă alegerea clasică printre răsadurile cu flori și plantele de balcon și sunt oricum altcumva, dar nu de modă veche. Sunt selecția perfectă pentru jardinierele de la fereastră, ghivecele suspendate și paturile de flori din locuri însorite, datorită înfloririi rapide pe o perioadă îndelungată și varietății de culori. Mușcatele pot rezista perioadelor de căldură, precum și secetei temporare și sunt, în mare măsură, rezistente la bolile plantelor și la dăunători. În plus, îngrijirea mușcatelor este atât de simplă, încât chiar și novicii în grădinărit se pot bucura de această frumusețe înfloritoare.

Experții de la Pelargonium for Europe dezvăluie sfaturile care vor ajuta această plantă nativă din Africa de Sud să înflorească abundent pe o perioadă îndelungată de timp.

2022-geraniums-3000-summer-vibrance-13
2022-geraniums-3000-summer-vibrance-05

Soare și mult spațiu

Formele sălbatice ale mușcatelor moderne provin din regiunea Cape, din Africa de Sud. Astfel, nu este de mirare că soiurile moderne cultivate iubesc mult și soarele. Cu cât primesc mai mult soare, cu atât se simt ca acasă și produc mai multe flori. Dar mușcatele pot crește și la umbră parțială.

Când le plantați, asigurați-vă că au spațiu suficient pentru a crește. Jardinierele sau ghivecele trebuie să fie mai adânci de 18 cm și trebuie să existe o distanță minimă de 20 cm între plante.

O mulțime de nutrienți

Mușcatele înfloresc abundent și continuu din primăvară până toamna. Pentru a rămâne sănătoase și rezistente și pentru a continua să producă flori noi timp de mai multe luni, au nevoie de multă energie și nutrienți. Dacă plantezi mușcate în compost de ghiveci prefertilizat, acestea își pot acoperi nevoile în primele săptămâni complet din nutrienții pe care îi au la îndemână.

Dacă utilizați un îngrășământ cu eliberare lentă, pot rezista câteva luni. La un moment dat, totuși, nutrienții vor fi epuizați, chiar și cu utilizarea majorității îngrășămintelor cu eliberare lentă și a compostului de foarte înaltă calitate, astfel încât devine necesară fertilizarea suplimentară.

2022-geraniums-1000-plant-joy-03-1
2022-geraniums-1000-plant-joy-11

Îngrășământul lichid disponibil pentru plante cu flori conține toți nutrienții de care au nevoie mușcatele pentru a crește și a se dezvolta. Compoziția îngrășământului special pentru mușcate este perfect adaptată nevoilor acestei frumuseți de balcon. Un îngrășământ bun, natural, pentru mușcate este zațul de cafea, deoarece acesta conține amestecul potrivit de potasiu, fosfor și azot pentru a furniza toți nutrienții de care au nevoie mușcatele pentru o creștere optimă. Pentru a asigura un aport optim de nutrienți, vă recomandăm aplicarea săptămânală de îngrășământ. Pe măsură ce sezonul se apropie de sfârșit în septembrie sau octombrie, plantele nu mai au nevoie de nutrienți suplimentari.

Suficientă apă

Mușcatele pot stoca multă umiditate în frunzele și tulpinile lor cărnoase. Aceasta înseamnă că, de obicei, pot face față cu ușurință perioadelor de secetă temporară. Cu toate acestea, au nevoie de multă apă pentru a înflori abundent. Prin urmare, mușcatele trebuie udate în mod regulat, pe cât posibil, dimineața devreme. În zilele foarte calde de vară, este bine să udați a doua oară seara. Dacă este posibil, apa trebuie turnată direct pe sol și nu peste frunze. De asemenea, poate fi necesar să udați chiar și pe vreme ploioasă dacă frunzișul dens al mușcatelor împiedică pătrunderea apei de ploaie până la rădăcini. Puteți să verificați cu degetul dacă solul este suficient de umed.

Important: mușcatele nu tolerează deloc îmbibarea cu apă, așa că asigurați-vă că aveți un drenaj bun și un mod eficient de scurgere a apei atunci când plantați.

Sfat: Pentru cei care nu au timp să ude florile în fiecare zi, jardinierele cu rezervor de apă sunt o idee foarte bună. Acestea reduc considerabil necesarul de udare.

2022-geraniums-6000-colourful-garden-corners-03
2022-geraniums-6000-colourful-garden-corners-01

Îndepărtați materialul vegetal mort

Este indicat să îndepărtați în mod regulat lăstarii și frunzele uscate. Pe de o parte, mușcatele arată pur și simplu mai bine, iar pe de altă parte, procesul stimulează plantele să formeze noi flori în loc să-și pună energia în formarea semințelor, stimulând înflorirea ulterioară.

Nu aveți nevoie de foarfece sau de un cuțit pentru a îndepărta florile. Puteți smulge pur și simplu floarea uscată cu degetele. De altfel, tăierea este mai importantă la soiurile semiduble și duble decât pentru mușcatele cu o singură floare.