×
2022-geraniums-7000-romantic-garden-corners-14

Gradină de vis cu mușcate înflorite. Cum se încadrează mușcatele în tendințele actuale de grădinărit

Din ce în ce mai mulți oameni descoperă importanța grădinilor ca locuri de liniște și relaxare, care vă permit să vă detașați de la viața de zi cu zi și, de asemenea, vă încurajează să fiți creativi și să aveți grijă de dumneavoastră. La prima vedere, grădinile naturaliste în special, arată uneori puțin haotic.

Dar dezordinea aparentă ascunde adesea punerea în scenă a unor accesorii și plante alese cu dragoste. Mușcatele joacă un rol important în acest sens. Ele cresc și înfloresc abundent și continuu din mai până în toamnă, sunt ușor de îngrijit și au un avantaj prin varietatea lor uriașă de forme, flori și culori. Experții de la Pelargonium for Europe dezvăluie ce tendințe influențează în prezent designul grădinii și modul în care se potrivesc mușcatele cu acestea.

Stil grădină Shabby Chic: farmec nostalgic cu mușcate

În stilul Shabby Chic sau vintage, obiectele cu multă uzură și patină devin fermecătoare atunci când sunt aranjate cu pricepere. Grădinile Shabby Chic au în mod deliberat o frumusețe imperfectă și au fost o tendință populară ani de zile.

Mobilierul și accesoriile aranjate cu drag, cu aspect fermecător uzat, transformă grădinile în sanctuare unice, oferind o senzație pitorească.

2022-geraniums-7000-romantic-garden-corners-10

Mușcatele se potrivesc perfect în aceste decoruri romantice în stil Shabby Chic, oferindu-le un plus de farmec nostalgic.

Mușcate glorioase în nuanțe pastelate delicate domină acest paradis romantic din grădina Shabby Chic. Pe un scaun așezat lângă un perete de lemn, mușcatele parfumate emană un parfum intens, în timp ce rozul pal al frumoaselor mușcate curgătoare formează un contrast izbitor cu griul metalic al articolelor decorative din zinc.

2022-geraniums-7000-romantic-garden-corners-03
2022-geraniums-7000-romantic-garden-corners-06

Această comodă albă din lemn a cunoscut zile mai bune. Înconjurată de verdeață luxuriantă, este un element de grădină atrăgător unde mușcatele roz luxuriante dintr-un ghiveci frumos de teracotă învechită, împreună cu iedera, ierburile, isopul de apă și o stropitoare din metal alb, creează un tablou minunat.

Idila de gradină în stil romantic vintage: această mușcată roz este frumos expusă în această colivie decorativă pentru păsări. Designul delicat al coliviei din metal alb conferă scenei o atmosferă aproape de basm.

Cu puțin noroc, s-ar putea să găsiți o colivie veche decorativă ca aceasta la o piață de vechituri sau la un magazin de obiecte vintage. În caz contrar, puteți cumpăra colivii noi pe care le puteți utiliza cu acest scop.

2022-geraniums-7000-romantic-garden-corners-08

Tendințe pentru zonele de relaxare confortabile: mușcatele oferă flori colorate

În timpul pandemiei de coronavirus, grădina a devenit pentru mulți o oază de liniște, un loc de refugiu unde vă puteți reîncărca bateriile și vă puteți relaxa în contact strâns cu natura.

Pentru cei a căror nevoie principală este să se odihnească, mușcatele sunt plante ideale, deoarece farmecă prin culorile lor strălucitoare, florile abundente și parfumurile delicioase și necesită foarte puțin efort de îngrijire.

Pentru a vă bucura din plin de florile colorate și de verdeața luxuriantă într-o grădină, aveți nevoie de zone de relaxare pitorești. Următoarele exemple arată cum pot arăta astfel de colțuri izolate.

2022-geraniums-7000-romantic-garden-corners-01

Această căsuță de vară este un refugiu. Este un loc minunat pentru a vă relaxa printre muşcate frumoase înflorite.

Înconjurat de verdeață luxuriantă și flori colorate, acest loc romantic vă invită să vă relaxați și să vă destindeți.

Pe peretele de lemn, mușcatele parfumate își eliberează aroma intensă, în timp ce un aranjament din mușcate, lavandă și Helichrysum petiolare (planta de lemn dulce) așezat pe masă atrage privirea.

Pernele și păturile confortabile vă țin de cald și vă permit să stați afară chiar și la temperaturi mai mici și să vă bucurați din plin de spectacolul mușcatelor înflorite.

Tendință: îmbinarea frumosului cu utilul

În zilele noastre, o grădină nu ar trebui să fie doar un loc de relaxare, ci în mod ideal ar trebui să aibă și o anumită valoare practică. Există o tendință de a combina frumosul și utilul prin asocierea plantelor atractive cu cele aromatice pentru a crea un amestec colorat, care este atrăgător simțurilor – de la privire, până la miros.

2022-geraniums-3000-summer-vibrance-07
2022-geraniums-3000-summer-vibrance-22

La fel ca mușcatele, ierburile mediteraneene, roșiile, ardeii și citricele au nevoie de mult soare pentru a se dezvolta. Așadar, colțurile însorite sunt ideale pentru a combina frumosul cu utilul și pentru a crea o oază de flori care vă tentează să le și gustați.

2022-geraniums-3000-summer-vibrance-11

Să fim colorați: tendințe pentru nuanțe strălucitoare

Este cunoscut faptul că florile ne influențează pozitiv starea de spirit. Cu toate acestea, efectul variază în funcție de culorile florilor pe care le alegeți.

În timp ce nuanțele delicate și pastelate de alb tind să aibă un efect calmant și relaxant, se știe că nuanțele puternice și luminoase au un efect revigorant și răspândesc energii pozitive.

Așa că grădinile proiectate cu flori colorate devin adevărate oaze de fericire.

2022-geraniums-3000-summer-vibrance-04

Nu e de mirare că nuanțele intense și strălucitoare sunt atât de populare în acest moment.

Mușcatele sunt ideale pentru a crea oaze colorate de bunăstare. Înfloresc nu numai în alb și roz, ci și în roșu vibrant, roz aprins, violet, liliac, somon sau portocaliu. Există și numeroase soiuri în două tonuri. Cu culorile lor strălucitoare, ele creează o atmosferă veselă de vară în grădini fie ca plante de ghiveci, fie așezate în straturi de flori luni de zile.

Un alt avantaj important al mușcatelor este perioada lor îndelungată de înflorire. Acestea înfloresc din primăvară și până toamna târziu, ceea ce înseamnă o perioadă mult mai lungă decât multe alte plante de ghiveci și de balcon. Atunci când crinii, petuniile și alte flori de acest tip se opresc din a înflori, mușcatele ne bucură cu flori luxuriante.

De altfel, mai ales la sfârșitul verii, când alimentele se împuținează, mușcatele cu flori simple și semiduble sunt, de asemenea, populare în rândul albinelor. Staminele lor conțin polen și unele soiuri chiar produc nectar.