×

O mare de flori! Cum transformă mușcatele balcoanele și terasele.

Acum, primăvara, serele de pepinieră sunt pline de flori colorate de vară. Vă doriți un balcon ca în pozele de pe Pinterest, dar nu știți de unde să începeți? Există printre plante o frumusețe adaptabilă condițiilor nu tocmai prielnice, care pe deasupra înflorește o perioadă îndelungată și prezintă flori luxuriante în culori variate. Este vorba despre nimeni alta decât mușcata, care a dovedit de milioane de ori că poate transforma spectaculos, în cel mai scurt timp, balcoanele și terasele în adevărate oaze de liniște și relaxare.

Există puține lucruri care fac viața la bloc frumoasă mai repede și mai bine ca mușcatele. Sunt incredibil de robuste și ușor de întreținut. Înfloresc abundent și continuu fără să fiți nevoiți să aveți grijă în vreun mod special de ele. Creează o atmosferă de vacanță și, în același timp, oferă acel sentiment de acasă. Mușcatele fac parte din vară la fel de mult ca o înghețată de căpșuni. Experții de la Pelargonium for Europe ne dezvăluie cum să transformăm fiecare balcon și terasă într-o oază de liniște și bună dispoziție cu mușcate iubitoare de soare.

Fără jumătăți de măsură

Depinde de designul recipientului și de culoarea florilor dacă doriți să creați o atmosferă mediteraneană, urbană sau rustică. Cu cât ghivecele arată mai uniform, cu atât pot fi umplute cu mușcate mai variate. Așezate chiar în bătaia soarelui, în locuri cu umbră parțială, în picioare sau agățate, mușcatele sunt ideale ca plante de balcon. Într-o locație adăpostită, puteți planta, de asemenea, mușcate nobile cu flori mari și soiuri de mușcate înger.

Sfaturi pentru impact floral și eficientizarea spațiului

Puteți aranja ghivece individuale în grupuri, în funcție de nevoie. Cu o scară pe care nu o mai utilizați sau cu o scară specială de flori, puteți crea spațiu suplimentar pentru și mai multe ghivece.

De asemenea, nu trebuie să aveți atât de multă grijă de plantele individuale care „trăiesc” de la sine. Acest artificiu cu scara vă oferă flexibilitate. Pentru ca plantele să se dezvolte bine, recipientele trebuie să aibă un diametru de aproximativ 20 cm sau să conțină aproximativ doi litri de pământ.

2022-geraniums-3000-summer-vibrance-31

Mixuri de mușcate

Dacă visul dumneavoastră de vară constă într-un balcon colorat, atunci puteți amesteca mușcatele cu alte flori specifice verii.

Chiar și plantele perene sunt potrivite ca însoțitori temporari de mușcate.

Cei care preferă un aspect natural pot chiar să combine muşcatele cu ierburi ornamentale, ierburi aromatice sau căpşuni sălbatice.

Mușcatele și ierburile aromatice merg mână în mână. Aranjamentele de vară cu salvie, lavandă sau cimbru arată fantastic și oferă hrană din belșug pentru albine.

2022-geraniums-3000-summer-vibrance-31

Sfaturi pentru alegerea unui partener (de plantare)

În jardiniere, ghivece sau recipiente colorate, mușcata este cea mai compatibilă floare, atât timp cât și partnerii săi de ghiveci îi împărtășesc aceleași caracteristici și nevoi.

Plantați mușcate superbe, verticale, împreună cu verbene și Million Bells (calibrachoa) sau cu isop de apă (Sutera Cordata –„floare de zăpadă”) și floarea miresei.

Mușcatele luxuriante fac o combinație irezistibilă cu lobelia. Petuniile, Euphorbia hypericifolia „Diamantul de gheață” și salvia galbenă (Lantana Camera) – toate acestea sunt însoțitoare frumoase.

Sfat: Cutiile de flori agățate pe interiorul balustradei balconului vor crea un adevărat spectacol floral.

Plante sănătoase în ghivece și jardiniere de balcon

Iată cum: mai întâi acoperiți fundul jardinierei cu un strat de drenaj de cioburi de teracotă, argilă expandată sau materiale similare, apoi umpleți jardiniera pe trei sferturi cu compost de mușcate. Apăsați ușor solul. Udați bine rădăcinile plantelor și puneți-le în sol, la o distanță de cel puțin 20 cm între ele.

Vârfurile de rădăcină trebuie să fie la nivel cu suprafața compostului. Adăugați mai mult dacă este necesar. Apăsați plantele în jos. Acest lucru ar trebui să creeze o margine de udare de aproximativ 2 cm.

Mutați recipientul în poziția sa finală și udați-l. Important: Chiar și ghivecele de balcon cu un rezervor de apă trebuie udate de sus în primele câteva săptămâni de la plantare până când plantele au format noi rădăcini.

2022-geraniums-2000-summer-breeze-01